Over ons

VZW Dog en co – Dier en Recht is in juli 2014 opgericht door Anthony Godfroid, advocaat aan de balie te Brussel. Hij werd hierin bijgestaan door Diane Boven, een sterke vrouw met een groot hart voor dieren. Het ledenaantal van de vereniging blijft groeien, tegen eind 2015 hopen we de kaap van 150 leden te overschrijden. De vzw organiseert geregeld evenementen (wandelingen, …), waarbij we steeds een leuke bende van dierenliefhebbers verwelkomen. Binnenkort mag u ons ook op de radio verwachten: in december 2014-januari 2015 lanceren wij onze eerste radiocampagne.

De vzw wil (toekomstige) eigenaars van huisdieren een leidraad bieden in het kluwen van het Belgisch rechtssysteem. België heeft een uitgebreide wetgeving inzake dierenwelzijn en consumentenbescherming, maar de naleving en kennis ervan – zeker op het vlak van de grootschalige fokkerij en import van gezelschapsdieren – laat vaak te wensen over. Via deze website willen wij de Belgische consument wegwijs maken wanneer hij of zij een ziek gezelschapsdier heeft gekocht bij een grootschalige verkoper van honden of katten.

Ben je op zoek naar een puppy of raskitten? Dan ben je bij Dog & Co aan het goede adres. Lees op deze website meer over het kopen van een puppy, en waar je best op let bij de keuze van de fokker van jouw toekomstige huisdier!

Via informatiecampagnes neemt Dog en co een educatieve functie op zich met als doel politie, parket én de consument te laten kennismaken met de vele facetten van de Belgische dierenwelzijnswetgeving. De dierenwelzijnswet, die al dateert van 14 augustus 1986, kan dienen als internationaal voorbeeld, maar wordt vaak onbenut bij de vervolging van dierenverwaarlozers. Dog en co zet daarom maximaal in om de problematiek rond grootschalige import en doorverkoop van honden en katten aan te pakken. Stinkende potjes verdragen geen deksel.

Anthony Godfroid
Voorzitter - oprichter

Anthony Godfroid is de voorzitter en, samen met Diane Boven, de oprichter van VZW Dog en co – Dier en Recht. Anthony is beroepshalve advocaat aan de Balie van Brussel en heeft reeds verschillende veroordelingen bekomen van grootschalige verkopers van kleine gezelschapsdieren, zowel op burgerlijk als op strafrechtelijk gebied. Hij is specialist dierenwelzijnsrecht en volgt de wetgeving in dit domein op de voet.

Diane Boven
Secretaris - mede oprichtster

Diane Boven is de secretaris van de vzw en mede-oprichtster. Diane heeft een heel groot hart voor dieren en is de trotse eigenares van Ozzy, een beige labrador. Diane heeft al verschillende honden opgevangen uit asielen of overgenomen van particulieren die ze niet langer konden bijhouden.